Menu

Home

Verhalen

Links

Gastenboek

 

 

 

 

(info eigen herinnering/foto Utrechtsch Nieuwsblad)

Meneer (Gert) Veerman, die in de Hoogstraat op nummer 60 woonde, was in de jaren 50/60 trompettist van het legendarische straatorkest de Veermannen. In zijn vrije tijd was hij actief bij verschillende fanfarekorpsen, maar zijn grote liefde was drumband Stella Maris van het buurthuis aan de Anthoniedijk.

De band die bestond uit trommelaars, pijpers en bazuinblazers, was zeer geliefd en ging veel de straat op, ondermeer bij het inhalen van de avondvierdaagse, maar ook bij grote concoursen.

 De muzikanten waren gekleed in matrozenpakken en liepen er altijd tiptop bij, maar toen in de loop der jaren de animo wat minder werd, kwamen er plaatsen vrij. Aan trommelaars was geen gebrek, maar bazuinblazers (trompet zonder ventielen) kon hij wel gebruiken.

Een aantal jeugdigen, waaronder ik zelf, was zeer ge´nteresseerd, maar meneer Veerman had totaal geen vertrouwen in ons. Op aandrang van de clubleiding wilde hij ons toch een kans geven en sloot hij een weddenschap met de leiding af dat wij het geen 2 maanden zouden volhouden.

Na de eerste les mochten we de bazuin al mee naar huis nemen en dat vonden we natuurlijk prachtig. Na nog wat lessen en vooral zelfoefening, kwam er al aardig wat geluid uit en mochten we mee naar een optreden in Maartensdijk.

Toen de dag daar was, werden we opgesteld in rijen van drie. De trommelaars voorop en twaalf bazuinblazers, waarvan zes onervaren, er achter. Na het inblazen werden de onervaren blazers door meneer Veerman zo opgesteld, dat de foutjes minder hoorbaar zouden zijn.

Uiteindelijk werd het een fiasco en kreeg meneer Veerman toch gelijk, want we hebben het geen twee maanden volgehouden en dat was achteraf toch wel jammer.

Later werd ik de buurman van meneer Veerman en hebben we er nog vaak om gelachen.

Jong geleerd oud gedaan. (foto's Roel Ludwig)

Heeft u iets op te merken, toe te voegen en/of oude foto's, laat het dan weten via Rodebrugbuurt@gmail.com

Wilt u reageren op dit verhaal klik dan hier

 

Terug naar verhalen.

 


 

 

 

 

|| Gerard van Veenendaal/Thea van Hoeijen || Copyrightę 2012 || disign by Ron ||