Menu

Home

Verhalen

Links

Gastenboek

 

   

Bron: Utrechts nieuwsblad.

Tranen vloeiden in de Hoogstraat toen melkhandelaar Herman van de Brink en zijn vrouw Jo, hun zaak op de hoek van de Hoogstraat (52)/Pijlstraat voorgoed sloten. Herman had 45 jaar lang de wijk voorzien van melk, boter, kaas en eieren. Zijn vader was nog iets langer met de melkkar op pad geweest. Ook zijn zuster Marie (ouwe miechie) heeft vele jaren in de winkel gestaan.

Herman heeft er een punt achter gezet, omdat zijn zoons niets voelden voor een carrière achter de melkkar en hij en zijn vrouw eindelijk van hun welverdiende rust wilden gaan genieten.

De buurtbewoners hebben het echtpaar op overdonderende wijze gehuldigd toen Herman zijn laatste ronde door de wijk had voltooid. Een comiteetje onder leiding van mevrouw de Rooij stond klaar met toespraken en cadeaus. Herman kreeg een forse doos sigaren, een rookstandaard en een liter jonge jenever. Zijn vrouw kreeg een schemerlamp en een bloemstuk. Er werd gekust en er vloeiden tranen.

“Waaraan hebben we dat verdiend”, was alles wat mevrouw van de Brink kon uitbrengen.

Waarom de melkboer en zijn vrouw dat hadden verdiend was duidelijk, want deze mensen stonden dag en nacht voor iedereen klaar. Al kwam je 's avonds laat om een vergeten pakje boter te halen (en dat gebeurde nog al eens) dan werd je geholpen en of het nou goed of slecht weer was, altijd kwam Herman met een vriendelijk gezicht en een praatje aan de deur.

Zijn vrouw - die de hele dag in de winkel stond - was net zo; het waren geweldige mensen. De mensen konden zich niet voorstellen dat de winkel er niet meer zou zijn.

Een man uit de buurt zei: “Herman was wat je noemt een stille, maar een goeie kerel en een harde werker. Ik gun hem z'n rust en die liter jonge”.

De melkverkoop werd overgenomen door een kruidenier in de Hoogstraat.(nu 39 A).

De melkverkoop werd overgenomen door kruidenier Benschop in de Hoogstraat.(nu 39 A)

Links van het midden de heer en mevrouw van de Brink.

Wilt u reageren op dit verhaal klik dan hier

Terug naar verhalen.

 

 

 

 

|| Gerard van Veenendaal/Thea van Hoeijen || Copyright© 2012 || disign by Ron ||