Menu

Home

Verhalen

Links

Gastenboek

 

 

 

  (Info uit eigen herinnering)

Een zwaar bevochten stukje vlees.

Tot eind jaren vijftig zat er aan het einde van de Loevenhoutsedijk, begin Sint Anthoniedijk, een veehandel en daar werden regelmatig jonge koeien aangeleverd en afgevoerd. De aan- en afvoer gebeurde met een grote veeauto. Maar de veeauto kon niet tot aan de veehandel komen, dus werd de veeauto net voorbij het laatste huis aan de Loevenhoutsedijk geparkeerd.

Bij het lossen van de koeien was altijd veel bekijks van omwonenden en vaak hielpen we (de jonge jongens) mee om de koeien naar de veehandel te drijven, want dat vonden we best wel leuk. Als de koeien naar de veemarkt moesten, mochten we ze wassen, waarbij het voornamelijk ging om de kont, de staart en de achterpoten. Ze zaten vaak dik onder de stront, maar daar waren we niet vies van. Als ze geschrobd waren, waren ze weer als nieuw en kregen we er ook nog iets voor van de veehandelaar.

Toen er op een avond weer eens een veeauto gelost moest worden, had de veehandelaar voldoende hulp en zijn we bij de veeauto gebleven. Toen de veeauto leeg was en de chauffeur de los/laadklep dicht wilde doen, werd hem door de bewoner van het laatste huis aan de Loevenhoutsedijk gevraagd om de stro en de stront die op straat lag op te ruimen.

Maar daar had de chauffeur helemaal geen oren naar en toen brak de hel los.

De bewoner had al vaker geprotesteerd tegen deze verontreiniging, maar dat was steeds zonder gevolg gebleven. Over en weer werd gescholden en toen de al wat oudere bewoner door de chauffeur werd geslagen, brak er een vechtpartij uit, waar de vrouw van de bewoner en verschillende buurtbewoners zich mee gingen bemoeien.

Het werd een flinke vechtpartij, waarbij de chauffeur hulp kreeg van de veehandelaar en zijn gevolg. Toen de vechtpartij nog gaande was, nam de chauffeur de benen en vluchtte hij zijn auto in. In paniek probeerde hij zijn auto te starten. De vechtpartij ging echter nog steeds door en daarbij was de bewoner tijdens de worsteling met zijn hoofd voor het achterwiel van de veeauto gevallen.

Grote paniek, een schreeuwende massa, maar gelukkig had de chauffeur de auto nog niet aan de praat gekregen en kon de bewoner net op tijd door iemand voor het wiel weggetrokken worden.

Door tussenkomst van de politie van de Rode Brugpost werd de vechtpartij beŰindigd en toen bleek dat de chauffeur door een klap met een schep, bloedend gewond was geraakt. De vrouw die haar man wilde helpen, had een gekneusde neus opgelopen.

Het toeval (?) wil, dat later een zoon van de man van het laatste huis op de Loevenhoutsedijk een vleesgroothandel in de Hoogstraat is begonnen en ook nu, zijn er nog wel eens problemen als er geladen of gelost wordt.
 

Links het laatste stuk van de Loevenhoutsedijk. Rechts, het verlengde van de Loevenhoutsedijk. Vandaar werd het vee naar de veehandel gedreven.

 

Wilt u reageren op dit verhaal klik dan hier

Terug naar verhalen.

 
 
 

|| Gerard van Veenendaal/Thea van Hoeijen || Copyrightę 2012 || disign by Ron ||