Menu

Home

Verhalen

Links

Gastenboek

 

Vervolg madenplaag Mr.Treubstraat  

Eerst de maden, nu de vliegen, het zat er in dat het ging gebeuren.

Eerst waren er de maden in de Mr.Treubstraat te Utrecht, waarvan wij onlangs melding maakten en daaruit kwamen de vliegen. Gisteravond kwamen de bewoners er voor op straat. Zij kwamen kijken naar de trossen van honderden en nog eens honderden blauwzwarte vette vliegen, die zich in de laatste stralen van het avondzonnetje zaten te koesteren op de achttien balkons van de flatbouw. De buurt hield de ramen en deuren angstvallig dicht. Buiten gonsde het, zelfs 's avonds om half elf nog. Toen de meeste vliegen waren weggekropen, overstemde het gegons zelfs nog het ronkende snorren van de schoorsteen van de beenzwartfabriek.

Deze griezelige situatie was in de middaguren begonnen. Een personeelslid van de tegenover de Mr. Treubstraat gelegen beenzwartfabriek, was al aan het spuiten geweest, maar het hielp niet. Bij duizenden kwamen de vliegen opzetten en toen de zon haar laatste stralen langs de voorgevels van de flatbouw streek, gingen zij daar zitten. Natuurlijk opnieuw consternatie bij de omwonenden. Onmiddellijk is toen de ontsmettingsdienst opgetrommeld. Toen men verschillende personeelsleden en de opzichter van de ontsmettingsdienst gewaarschuwd had, kwamen zij 's avonds laat naar de Mr. Treubstraat.

Om half elf begon de spuitoperatie. De onderbouw werd tot aan de ramen bespoten. Verder nam men het trottoir en de stoepranden onderhanden. Aan de overkant van de straat bespoot men de bosjes, onderaan de muur van de beenzwartfabriek. Ook de laan, die om de hoek ligt, kreeg gedeeltelijk al een beurt. Vandaag zou men terugkomen met nieuwe voorraden vergif.

Alles wat er zat is dood, vertelde vanochtend de opzichter van de ontsmettingsdienst, maar de maden van vorige week konden toen niet allen vernietigd worden, omdat er al velen in de grond waren gekropen. Die komen nu als vette vliegen te voorschijn, het zal dus nog wel even duren, voordat deze plaag voorbij is, maar in de namiddag hoopte men op het dak van de beenderschuur van de beenzwartfabriek te klimmen en ook daar te spuiten. Dit zou zeker een stuk helpen, zo werd verzekerd.

De gehele avond was het onrustig in de Mr. Treubstraat. Op de stoep en achter de stevig gesloten ramen keken de bewoners naar de nieuwe bedreiging en de strijd die daartegen gevoerd werd.

Wilt u reageren op dit verhaal klik dan hier

Terug naar verhalen.

 
 

|| Gerard van Veenendaal/Thea van Hoeijen || Copyrightę 2012 || disign by Ron ||