Menu

Home

Verhalen

Links

Gastenboek

 

 

 

  Voetballen op straat. (uit eigen herinnering)

Trainen deden we meestal op woensdag bij DWSV, de rest van de week voetbalden we op straat. In die tijd waren de straten nagenoeg vrij van autoverkeer, dus had je daar weinig last van en zeker niet van geparkeerde auto's en er waren ook geen verhoogde trottoirs.

Aan ruimte geen gebrek, achter in de straat de Loevenhoutsedijk.

Op de hoek van de Hoogstraat/Loevenhoutsedijk was tegen dat huis een blinde muur, waarop door iemand uit de buurt een doel was geschilderd.

Boven dat doel was de tekst DWSV 3e klasser geschilderd.

Dat huis werd bewoond door Jopie Schoonheim, een aardige vrouw. Maar we moesten wel oppassen dat de bal niet te hard tegen de muur kwam, want als dat te vaak gebeurde, kwam Jopie naar buiten en stuurde ze ons weg. Maar als Jopie weer naar binnen was, gingen we weer voetballen. Na acht uur

’s-avonds mochten we niet meer voetballen, want dan lagen haar kinderen op bed.

Jopie woonde in een heel apart huis De voorkant van het huis was in de Hoogstraat en de achterkant van het huis was aan de Loevenhoutsedijk. Aan beide kanten waren ramen en als iemand vanaf een zijkant van het huis een voorzet gaf, sneuvelde er wel eens een ruit.

Maar zolang dat betaald werd, deed Jopie daar niet moeilijk over.

Het was linker als er een politieagent (wout) aankwam, want als die je snapte, kon je beter benen maken, want voetballen op straat werd niet getolereerd. Als die gasten je voor de tweede keer snapten, kon je mee naar de politiepost bij de Rode Brug (woutenkit) en als je geluk had werd je met een waarschuwing naar huis gestuurd, maar het kon zo maar gebeuren dat je strafregels moest schrijven.

Er was één aardige agent, die noemden we knip-oogie. Als we hem op zijn fiets zagen aankomen, werd er geroepen: "daar komt knip-oogie aan". Dan stopten we en nam één van ons de bal onder zijn arm en liepen we weg als alsof er niets aan de hand was.

Als hij dan langs fietste, knipoogde hij naar ons en zei hij: "niet meer voetballen jongens". Dan zeiden we: "we voetballen toch niet meneer ", maar natuurlijk wist hij wel beter.

 

Voormalige politiepost Rode Brug.

 

Wilt u reageren op dit verhaal klik dan hier

Terug naar verhalen.

 
 

 

 

|| Gerard van Veenendaal/Thea van Hoeijen || Copyright© 2012 || disign by Ron ||