Menu

Home

Verhalen

Links

Gastenboek

 

 

 

   

In het (stomme) filmpje ziet u het straatleven begin 1950 met spelende kinderen en het opknappen van het gebouw van Stella Maris in de Hoogstraat door vrijwilligers.

De inrichting van een timmerlokaal en de opening door het bestuur van het Stella Maris gebouw met o.a. oprichter kapelaan Jansen en de drumband Stella Maris onder leiding van de heer G.Veerman.

Bij de opening waren ook een aantal bestuursleden van buurtvereniging Hoogelanden, waaronder de heren C. van de Grift en G. van Gendt.

De fancy fair werd in de oude school, later buurthuis Stella Maris/Hoogelanden, op de Anthoniedijk gehouden, wat een zeer geslaagd feest was, met o.a. een rad van avontuur met vele mooie prijzen.

Aan het eind van het filmpje de jongere jongens, de Jantjes, die club hadden op de Anthoniedijk. Ook zijn de eerste auto's in de buurt te zien.

 

  

(Filmpje Jan Verheul)

Wilt u reageren op dit verhaal klik dan hier

Terug naar verhalen.


(Info mevrouw Huijsen, fam van Hoeijen)

Elk jaar was er een zomerkamp bij Stella Maris. Doordat veel mensen het niet zo breed hadden, werd het kampgeld betaald als men de kinderbijslag had ontvangen. De Stella Maris jeugd kwam uit de Rode Brugbuurt en uit de Lauwerechtbuurt.

In dit filmpje de Jantjes, de jongere jongens, in 1958/1959 op zomerkamp in Soest, op een boerderij waarvan de boer heel veel ganzen had.

De leiding bestond uit de heer Timmermans, Cor Franssen, de gezusters Gresnigt (van de schoenenwinkel op de Amsterdamsestraatweg), juffrouw Tielens, Liesbeth Verhoef en haar broer.

Mevrouw Veerman zorgde voor de keuken. Kapelaan Fransen voor de geestelijke ondersteuning.

De aanwezige kinderen waren o.a.: Piet van Hoeijen, Johan  Bak, Piet Lisman, Hans Scheidt, Peter of Co van Zijl, Hennie Ooft, Co van Beek, Hans Pouw (woonde bij zijn opoe), Gert Agterberg (zoon van de kapper), Jantje en Corrie Veerman, Wim de Rooij en de jongetjes van der Tier, Goslinga en van Wijngaarden.

 

(Filmpje Jan Verheul)

Wilt u reageren op dit verhaal klik dan hier

Terug naar verhalen.


Zomerkamp in de Kennemerduinen jaren vijftig.

We zijn daar met de oudere jongensgroep naar toe gegaan op de fiets, toch zo'n dikke zestig kilometer. Een pittige reis, maar we hadden onderweg veel plezier, maar ook veel panne.

Toen we in IJmuiden aankwamen namen we eerst wat rust, daarna werd een hapje gegeten en hebben we onze tent opgezet. Ook dat ging gepaard met veel hilariteit.

Iedere ochtend werd de vlag gehesen, daarna werd er gebeden en ontbeten, ook dat was een gebeurtenis met allerlei grappen en grollen. Er werden veel activiteiten gedaan, vooral sportieve, o.a. hardlopen, verspringen, hoogspringen en voetballen.

Het water voor het eten e.d. moest opgepompt worden, aardappelen schillen werd door de groepen om de beurt gedaan, hetzelfde gold voor het corvee.

Onze groep bestond uit: o.a. Albert koetsier - Buglie Kalte - Piet v.d. Linden, Stoffel en Willem de Rooij en nog een aantal waarvan de namen mij zijn ontschoten.

De leiding van onze groep was in handen van Pater Rutges en Pater Castelijns. De hoofdleider was schipper Timmermans, bijgestaan door de schippers van Dongen, Romijn, van Elst en Zorn.

Ook werden we vereerd met een bezoek van de zeer geliefde kapelaan Jansen.

Frans Kentie,

oud bewoner van de Anthoniestraat. (de Anthoniestraat is in 1976 vervallen)

----------------------------------------------------------------

Verder komen in het filmpje voor:

Hans Tuithof, Henk Withoos, Hennie Elsink, Tommy de Jong, Gerard Goslinga, ? de Koning, Koos van Veenendaal, Cobus de Nas en een aantal Priesterstudenten.

Met dank aan: Nol, Johan, Piet, Frans, Lenie en Door van Hoeijen.

 

(Filmpje Jan Verheul)

Wilt u reageren op dit verhaal klik dan hier

Terug naar verhalen.

 

 

 

 
 

 

 

|| Gerard van Veenendaal/Thea van Hoeijen || Copyrightę 2012 || disign by Ron ||