Menu

Home

Verhalen

Links

Gastenboek

 

 

 

  (Ingezonden door Jan Verheul)

Jan kwam van buiten de buurt, maar was vaak bij zijn familie aan de Rode Brug, waar een oom en zijn opa ieder een melkzaak hadden. Zijn oom Goof had een melkzaak op de hoek van de Hoogelanden w.z./Ondiep en zijn opa had een melkzaak op de Hoogelanden w.z. 1 en 1 bis.

Tamboercorps Stella Maris 2.

De heer Gerrit Veerman, de leider van het tamboercorps, was een bevlogen muziekmaker. Hij woonde in de Hoogstraat bij de Rode Brug, waar ik hem begin jaren '60 leerde kennen in de school aan de Anthoniedijk. In de Hoogstraat was ook nog ‘n clublokaal waar gesport kon worden. In het Buurthuis aan de Anthoniedijk leerde de heer Veerman ons de kneepjes van het trommelen. Zo leerde hij ons vanaf mars 1 tot Willempie, zoals hij dat altijd noemde, verder leerde hij ons originele Schotse marsen spelen. We waren de eerste tamboers in Nederland die de Franse marsen vanaf papier sloegen, want ook noten lezen had hij ons bijgebracht.

We gingen regelmatig de straat op, onder meer bij het inhalen van de avondvierdaagse, maar ook bij een groot concours op het oude Paardenveld. Die man had ‘n goed gehoor op het gebied van muziek, en hij hoorde het altijd als het soms een beetje fout ging.

Namen van de jongens uit die tijd die ik nog ken, zijn de gebroeders Nol, Johan, Frans en Piet van Hoeijen. Die jongens waren de beste tamboers. Andere namen die ik me herinner zijn Hans Voorn (de Knor) en natuurlijk mijn broer Henk Verheul.

Wij sloegen allemaal op zo’n grote trom, en vaak gingen ook nog de pijpers mee. We waren altijd gekleed in matrozenpakken. Ik weet nog goed, dat Corrie, de dochter van meneer Veerman, ons in de pakken hielp, wat natuurlijk een hele klus was.

Zo hebben wij in die tijd menig keer Utrecht op de been gekregen, en altijd onder de bezielende leiding van de heer Gerit Veerman.

Op deze foto wordt de avondvierdaagse ingehaald.

Plaats van bestemming: Loevenhoutsedijk.

 

Wilt u reageren op dit verhaal klik dan hier

Terug naar verhalen.

 
 


 

 


 

 

 

 

|| Gerard van Veenendaal/Thea van Hoeijen || Copyright© 2012 || disign by Ron ||