Menu

Home

Verhalen

Links

Gastenboek

 

 

 

  (ingezonden door G. van Veenendaal, Vleuten. Oud bewoner Hoogstraat 28.)

Tamboercorps Stella Maris 3

In de jaren ‘50 ben ik lid geworden van tamboerkorps Stella Maris en kreeg daar in de school aan de Anthoniedijk les van de heer Gerrit Veerman. Later afgewisseld door zijn zoon Jan, die ook als tamboer-maître voor de meute liep te zwaaien met zijn tamboer-maître stok.

Ik vond het prachtig om met die trommel voor mijn buik te lopen.

Ons eerste optreden was voor de Koningin in Soestdijk en daar waren we heel erg trots op. Dat optreden was mogelijk gemaakt door de inbreng van kapelaan Janssen van de St. Joseph-kerk aan de Draaiweg.

Een aantal jaren later ben ik als concertslagwerker lid geworden van de muziekkapel Don Bosco. Die Muziekkapel stond ook onder leiding van Gerrit Veerman. Zijn zoon Jan was trompettist bij dit orkest, waarin ook nog een aantal andere mensen uit de buurt speelden. Voor zover ik me dat nog kan herinneren, waren dat onder andere: de heren van Dort senior, Spelbos, van Veenendaal en van de Tol.

De repetities werden gehouden in het buurthuis in de Hoogstraat.

Enkele jaren later ging Jan Veerman in militaire dienst en kwam hij bij het trompetterkorps van de cavalerie in Amersfoort. Jan zei toen tegen mij, laat iemand een rekest indienen, en toen dat lukte ben ik daar slagwerker geworden.

Ik heb er een hele mooie tijd gehad. We zijn in gala half Europa doorgetrokken: Frankrijk, Duitsland, de taptoe Delft en ga zo maar door.

Ik heb er nog steeds goede herinneringen aan.

Het 1e tamboer corps van Stella Maris voor het clubgebouw in de Hoogstraat, met onder andere: Nol van Hoeijen, Gert van Veenendaal, Gerard van Veenendaal, Cor van Dort, Cobus van Veenendaal, Rinus van Veenendaal, Ton van Elst, Johan Nienkempen en Jantje Veerman.

Op deze foto loop ik in de rechtse rij op de tweede plaats.

Don Bosco: hier sta ik rechts op de voorgrond met de trommel.

Don Bosco: op deze foto zit ik geknield, links voor.

 

Wilt u reageren op dit verhaal klik dan hier

Terug naar verhalen.

 
 


 

 


 

 

 

 

|| Gerard van Veenendaal/Thea van Hoeijen || Copyright© 2012 || disign by Ron ||