Menu

Home

Verhalen

Links

Gastenboek

 

 

 

  (Ingezonden door Frans van Hoeijen.)

In de jaren '60 hebben we met de jongensclub van Stella Maris een week gekampeerd in de buurt van Markelo. We hadden een jaar lang 1 gulden per week gespaard daarvoor. De reis werd gemaakt met een bus, met daar achter een aanhanger met onze fietsen.


Op het kamp kregen we allemaal een corveedienst zoals: vegen, stal schoonmaken, strozakken vullen, enz……... We sliepen op strozakken in een hooischuur, wat natuurlijk iedere avond keten was. We werden iedere morgen om 6.00 uur wakker gemaakt door meneer Veerman uit de Hoogstraat, die dan in die hooischuur een trompetsolo gaf en dan was je meteen goed wakker. Ha,ha.

We zijn een keer op de fiets naar het dorp gereden om stiekem een biertje te drinken en achter de meiden aan te gaan, maar daar was weinig te versieren. Daar hebben de jongens, "mijn vrienden", de ventielen uit mijn banden gehaald en hebben ze me daar allemaal laten staan. Ik heb toen dat hele kolere eind met de fiets aan mijn hand naar het kamp moeten lopen, link dat ik was.

Niemand had medelijden met me, ook de leiding niet en omdat ik daardoor te laat was thuis gekomen, moest ik voor straf, meneer en mevrouw Veerman helpen met aardappelen schillen.

Je kunt wel nagaan dat de jongens in een deuk lagen.

Daarna zijn we maar op het kamp gebleven, om te sporten, te spoorzoeken en spelletjes te doen. We haalden ook veel kattenkwaad uit, maar het bleef wel leuk onder elkaar. Ik weet nog goed dat Adrie de Ruijter heimwee had en dat we allemaal zongen: “heimwee naar huis en ik heb zo'n heimwee naar huis”. Halverwege de week is Adrie naar huis gegaan, wat natuurlijk een lachsaldo opleverde.

Hoe hij naar huis is gegaan dat weet ik niet meer.

Op de laatste dag hadden we een bonte avond, waar we toen al een soort Playback deden. Dat was altijd de leukste avond. Dan gingen we helemaal uit onze bol, met bier en dansen en dan kwamen er ook meiden van een ander kamp, dus dan weet je het wel.

Als we weer thuis kwamen, waren we helemaal uitgeteld, maar wel voldaan.

Ik heb hele leuke herinneringen aan die tijd .

Op de bovenste foto staande van links naar rechts: Adrie de Ruijter, Cor de Haan, Tonnie de Rooy, Hans de Jong. Voorste rij: Kees Smit, Gertje de Rooy, onze leider Theo Romein, met de gestreepte trui ik zelf, Gert Prijs en ? Verhoef.

 

Wilt u reageren op dit verhaal klik dan hier

Terug naar verhalen.

 
 


 

 


 

 

 

 

|| Gerard van Veenendaal/Thea van Hoeijen || Copyright© 2012 || disign by Ron ||